- Meer informatie
- Spelregels
- Bekijk kaarten
- Ervaringen
De spelregels kun je hier downloaden in pdf-formaat.
Mooie resultaten
Na het volgen van de interessante training 'Verborgen Kwaliteiten', heb ik het spel regelmatig ingezet. Het raakte me iedere keer weer dat het spel zoveel brengt voor zowel de coachee als voor mij als loopbaancoach.
Monique Schleicher, loopbaancoach
Laat je verrassen!
De basis voor dit spel vormen de vragen die kunnen leiden naar verborgen kwaliteiten. Het is steeds weer een verrassing welke vragen iemand kiest en wat daaruit naar voren komt. Een 19-jarige ROC-studente die was vastgelopen in haar studie, koos als vraag: 'Welk aspect van je opvoeding had je liever anders gezien?' Ze zei: 'Ik kreeg vroeger steeds te horen dat ik er niet had moeten zijn. Ik voelde me daardoor waardeloos.' De bijbehorende vervolgvraag was: 'Welke kwaliteit van jezelf kwam daardoor in de knel?' Haar antwoord luidde: 'Al mijn kwaliteiten. Ik heb heel lang het idee gehad dat ik nergens geschikt voor was, geen kwaliteiten had. De laatste tijd begint dat te veranderen, maar ik heb daarin nog wel wat stappen te zetten.'
Een ander voorbeeld betreft een loopbaancoach. Zij koos de vraag 'Wat was voor jou een keerpunt in je leven?' Voor haar was dat het moment waarop ze op 15-jarige leeftijd gekozen werd als klassenvertegenwoordiger, zonder dat ze zich daarvoor kandidaat gesteld had. Ze was heel verbaasd dat anderen de daarvoor benodigde kwaliteiten in haar zagen. Deze rol ging haar goed af, waardoor ze gaandeweg steeds meer vertrouwen in haar kwaliteiten kreeg.
Peter Gerrickens (auteur)
Als je kwaliteiten die (deels) verborgen zijn gaat inzetten, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om met allerlei (probleem)situaties in je werk of privéleven om te gaan. Ze kunnen je ook helpen om beter uit de verf te komen, een completer en vrijer mens te worden en je leven meer in balans te brengen.
Het Verborgen Kwaliteiten Spel bestaat uit 67 kaarten, verdeeld over twee groepen:
1. Vragen (38 stuks), verdeeld in startvragen (33 stuks) en vervolgvragen (5 stuks). Uit de startvragen kies je er een aantal die jou aanspreken, bijvoorbeeld 'Wat deed je vroeger graag dat je nu niet meer doet?' en 'Welke slechte eigenschappen vind je leuk bij anderen?' De startvragen zijn ingedeeld in vijf verschillende categorieën op basis van hun vervolgvraag. Als je dit onderdeel van het spel gespeeld hebt, heb je een lijstje met je (deels) verborgen kwaliteiten.
2.Belemmeringen (29 stuks). Deze kaarten helpen je bij het vinden van een antwoord op de vraag: welke gedachten remmen mij om (deels) verborgen kwaliteiten in te zetten? Voorbeelden daarvan zijn: 'ik moet mezelf steeds bewijzen', 'ik wil anderen geen pijn doen' en 'ik vind mezelf niet goed genoeg'. Als je je bewust bent van je belemmeringen, kun je onderzoeken hoe je met deze gedachten kunt omgaan, zodat je (deels) verborgen kwaliteiten meer ruimte krijgen.
Toepassingsmogelijkheden
Dit spel is inzetbaar bij iedereen vanaf ongeveer 18 jaar die interesse heeft in zijn of haar (deels) verborgen kwaliteiten. Voorbeelden van specifieke toepassingen zijn:
- Coaching
- Teambuilding en samenwerking
- Intervisie
- Training en opleiding
'We hebben dit spel gedaan met een groep mbo-studenten. Het leidde tot mooie gesprekken, huilbuien, de slappe lach, jongeren die voelen dat ze niet alleen staan, gevraagd en ongevraagd advies, knuffels en jonge mensen die van elkaar en zichzelf zien dat ze meer kunnen en weten dan ze dachten!' Roger van den Akker, Koning Willem 1 College.
Geheim Plezier Kwadrant®
Bij een van de spelvormen in dit spel werk je met het Geheim Plezier Kwadrant®, een verrassende methodiek om verborgen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Deze methodiek is ook heel geschikt om in teams mee te werken.
De spelregels bij dit spel kun je, samen met de uitleg over het Geheim Plezier Kwadrant®, hier bekijken.
Training (halve dag)
Als je meer ervaring wilt opdoen in het werken met dit spel en het Geheim Plezier Kwadrant®, kun je bij ons de training 'Verborgen Kwaliteiten' volgen. Klik hier voor meer informatie.
Specificaties
- Doosje met 67 kaarten, 36 fiches en een boekje met vijf spelvormen
- Auteurs: Peter Gerrickens, Matthijs Gerrickens en Marijke Verstege
- Prijs: € 29,95 (incl. 21% btw)
- ISBN: 97890 74123 310
Ben je benieuwd naar kwaliteiten van jezelf waar je je nog niet zo van bewust bent? Ontdek ze met dit spel! Verborgen kwaliteiten vormen een van de meest interessante ingangen voor persoonlijke ontwikkeling. | |
Als je kwaliteiten die (deels) verborgen zijn gaat inzetten, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om met allerlei (probleem)situaties in je werk of privéleven om te gaan. Ze kunnen je ook helpen om beter uit de verf te komen, een completer en vrijer mens te worden en je leven meer in balans te brengen. Het Verborgen Kwaliteiten Spel bestaat uit 67 kaarten, verdeeld over twee groepen: 1. Vragen (38 stuks), verdeeld in startvragen (33 stuks) en vervolgvragen (5 stuks). Uit de startvragen kies je er een aantal die jou aanspreken, bijvoorbeeld 'Wat deed je vroeger graag dat je nu niet meer doet?' en 'Welke slechte eigenschappen vind je leuk bij anderen?' De startvragen zijn ingedeeld in vijf verschillende categorieën op basis van hun vervolgvraag. Als je dit onderdeel van het spel gespeeld hebt, heb je een lijstje met je (deels) verborgen kwaliteiten. 2.Belemmeringen (29 stuks). Deze kaarten helpen je bij het vinden van een antwoord op de vraag: welke gedachten remmen mij om (deels) verborgen kwaliteiten in te zetten? Voorbeelden daarvan zijn: 'ik moet mezelf steeds bewijzen', 'ik wil anderen geen pijn doen' en 'ik vind mezelf niet goed genoeg'. Als je je bewust bent van je belemmeringen, kun je onderzoeken hoe je met deze gedachten kunt omgaan, zodat je (deels) verborgen kwaliteiten meer ruimte krijgen. ToepassingsmogelijkhedenDit spel is inzetbaar bij iedereen vanaf ongeveer 18 jaar die interesse heeft in zijn of haar (deels) verborgen kwaliteiten. Voorbeelden van specifieke toepassingen zijn:
'We hebben dit spel gedaan met een groep mbo-studenten. Het leidde tot mooie gesprekken, huilbuien, de slappe lach, jongeren die voelen dat ze niet alleen staan, gevraagd en ongevraagd advies, knuffels en jonge mensen die van elkaar en zichzelf zien dat ze meer kunnen en weten dan ze dachten!' Roger van den Akker, Koning Willem 1 College. Geheim Plezier Kwadrant®Bij een van de spelvormen in dit spel werk je met het Geheim Plezier Kwadrant®, een verrassende methodiek om verborgen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Deze methodiek is ook heel geschikt om in teams mee te werken. De spelregels bij dit spel kun je, samen met de uitleg over het Geheim Plezier Kwadrant®, hier bekijken. Training (halve dag)Als je meer ervaring wilt opdoen in het werken met dit spel en het Geheim Plezier Kwadrant®, kun je bij ons de training 'Verborgen Kwaliteiten' volgen. Klik hier voor meer informatie. Specificaties
|
|
De spelregels kun je hier downloaden in pdf-formaat. |
|
Mooie resultatenNa het volgen van de interessante training 'Verborgen Kwaliteiten', heb ik het spel regelmatig ingezet. Het raakte me iedere keer weer dat het spel zoveel brengt voor zowel de coachee als voor mij als loopbaancoach. Monique Schleicher, loopbaancoach Laat je verrassen!De basis voor dit spel vormen de vragen die kunnen leiden naar verborgen kwaliteiten. Het is steeds weer een verrassing welke vragen iemand kiest en wat daaruit naar voren komt. Een 19-jarige ROC-studente die was vastgelopen in haar studie, koos als vraag: 'Welk aspect van je opvoeding had je liever anders gezien?' Ze zei: 'Ik kreeg vroeger steeds te horen dat ik er niet had moeten zijn. Ik voelde me daardoor waardeloos.' De bijbehorende vervolgvraag was: 'Welke kwaliteit van jezelf kwam daardoor in de knel?' Haar antwoord luidde: 'Al mijn kwaliteiten. Ik heb heel lang het idee gehad dat ik nergens geschikt voor was, geen kwaliteiten had. De laatste tijd begint dat te veranderen, maar ik heb daarin nog wel wat stappen te zetten.' Een ander voorbeeld betreft een loopbaancoach. Zij koos de vraag 'Wat was voor jou een keerpunt in je leven?' Voor haar was dat het moment waarop ze op 15-jarige leeftijd gekozen werd als klassenvertegenwoordiger, zonder dat ze zich daarvoor kandidaat gesteld had. Ze was heel verbaasd dat anderen de daarvoor benodigde kwaliteiten in haar zagen. Deze rol ging haar goed af, waardoor ze gaandeweg steeds meer vertrouwen in haar kwaliteiten kreeg. Peter Gerrickens (auteur) |