- Meer informatie
- Spelregels
- Bekijk kaarten
- Ervaringen
De spelregels kunt je hier downloaden in pdf-formaat.
Je leven tegen het licht houden
Het Levenskunstspel is naar mijn idee geschikt voor mensen die een stapje verder willen in hun leven, door zich te verdiepen in het leven dat ze nu leiden. Ik heb het spel gebruikt in een kring met vriendinnen. Door middel van het spel zijn we tot persoonlijke inzichten gekomen. Je wordt je bewust van punten die je graag zou willen veranderen, waar je anders niet aan gedacht zou hebben. Het was voor ons een bijzondere avond, die veel emoties heeft losgemaakt.
Mevrouw Peters
Op zoek naar balans
Hoe breng ik balans in mijn leven? Deze vraag houdt mij dagelijks bezig. Samen met mijn 'coach' heb ik spelvorm 2 gespeeld, waarbij je de balans in je huidige leven gaat opmaken. Daarbij zag ik hoe mijn leven nu is en wat ik zou willen veranderen. Door de kaarten op tafel te leggen werd ik letterlijk met de neus op de feiten gedrukt. Bij het spelen van het spel kwamen verschillende emoties los. Daarnaast zag ik dat het leven niet alleen maar 'moeilijk' is, maar dat ik ook kwaliteiten heb. Om nog beter in te kunnen spelen op (toekomstige) veranderingen, ga ik ook nog andere spelvormen van het Levenskunstspel spelen.
Sofie Loots
Buiten je eigen kaders denken
Het kan heel zinvol om de persoon die je coacht uit te nodigen 'out of the box' te denken, bijvoorbeeld als hij of zij aan de ene kant tevreden is met de huidige manier van leven, maar daar soms ook een vaag gevoel van onbehagen over heeft. Als hulpmiddel gebruik ik daarbij de kaarten 'vragen met betrekking tot levensstijlen'. De gecoachte krijgt de opdracht enkele vragen te selecteren die hem of haar prikkelen, waar de aandacht bij blijft hangen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen wordt vaak heel snel duidelijk wat iemand meer of anders zou willen in zijn leven.
Peter Gerrickens, auteur peter@kwaliteitenspel.nl
Balans in een gezin
In mijn werk als ambulant gezinshulpverlener werk ik veel met balansen. Zowel binnen het gezin waar ik mee werk als met de gezinsleden individueel. Het Levenskunstspel is een leuke en werkbare uitbreiding op het pakket dat ik aanbied. Het spel is goed te gebruiken tijdens de kennismaking (mensen leren kennen en de hulpvraag formuleren), maar ook als middel om mensen inzicht in hun eigen handelen en krachten te geven. Via het spel krijgen mensen de mogelijkheid iets aan de vaak verstoorde balans te doen.
Marnix Molenaar www.tenderjeugdzorg.nl
Het Levenskunstspel bestaat uit vier groepen kaarten:
1. Levensstijlen. Op deze kaarten vind je omschrijvingen die van toepassing kunnen zijn op het leven dat je nu leidt of zou willen leiden. Voorbeelden daarvan zijn: 'chaotisch', 'gezond', 'stressvol' en 'zorgeloos'.
2. Vragen. Deze vragen kunnen je helpen bij het opsporen van (onbewuste) wensen met betrekking tot jouw manier van leven. Voorbeelden daarvan zijn: 'Welk levensmotto heb je?' en 'Welke onderwerpen maken je vrolijk?'
3. Model voor Levenskunst. Dit model kan je helpen bij het zoeken naar balans in je leven of bij het concreet invullen van het leven dat je wenst. Het gaat er daarbij om dat je een evenwicht vindt tussen 4 aspecten: je eigen wensen, de wensen van anderen, je eigen mogelijkheden en beperkingen en de mogelijkheden en beperkingen van je omgeving.
4. Afbeeldingen. Hiermee kun je op basis van foto's in gesprek gaan over je huidige leven of het leven dat je zou willen leiden.
Toepassingsmogelijkheden
Het spel is zeer geschikt voor coaching, maar je kunt het ook spelen in groepen en teams om meer inzicht te krijgen in elkaars manier van leven.
Specificaties
- Doosje met 144 kaarten, 60 fiches en spelregels voor vier spelvormen.
- Auteurs: Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun.
- Prijs: € 29,95 (incl. 21% btw).
- ISBN: 97890 74123 150
Met dit spel leer je hoe je meer balans kunt brengen in je leven. | |
Het Levenskunstspel bestaat uit vier groepen kaarten: 1. Levensstijlen. Op deze kaarten vind je omschrijvingen die van toepassing kunnen zijn op het leven dat je nu leidt of zou willen leiden. Voorbeelden daarvan zijn: 'chaotisch', 'gezond', 'stressvol' en 'zorgeloos'. 2. Vragen. Deze vragen kunnen je helpen bij het opsporen van (onbewuste) wensen met betrekking tot jouw manier van leven. Voorbeelden daarvan zijn: 'Welk levensmotto heb je?' en 'Welke onderwerpen maken je vrolijk?' 3. Model voor Levenskunst. Dit model kan je helpen bij het zoeken naar balans in je leven of bij het concreet invullen van het leven dat je wenst. Het gaat er daarbij om dat je een evenwicht vindt tussen 4 aspecten: je eigen wensen, de wensen van anderen, je eigen mogelijkheden en beperkingen en de mogelijkheden en beperkingen van je omgeving. 4. Afbeeldingen. Hiermee kun je op basis van foto's in gesprek gaan over je huidige leven of het leven dat je zou willen leiden. ToepassingsmogelijkhedenHet spel is zeer geschikt voor coaching, maar je kunt het ook spelen in groepen en teams om meer inzicht te krijgen in elkaars manier van leven. Specificaties
|
|
De spelregels kunt je hier downloaden in pdf-formaat. |
|
|
|
Je leven tegen het licht houdenHet Levenskunstspel is naar mijn idee geschikt voor mensen die een stapje verder willen in hun leven, door zich te verdiepen in het leven dat ze nu leiden. Ik heb het spel gebruikt in een kring met vriendinnen. Door middel van het spel zijn we tot persoonlijke inzichten gekomen. Je wordt je bewust van punten die je graag zou willen veranderen, waar je anders niet aan gedacht zou hebben. Het was voor ons een bijzondere avond, die veel emoties heeft losgemaakt. Mevrouw Peters Op zoek naar balansHoe breng ik balans in mijn leven? Deze vraag houdt mij dagelijks bezig. Samen met mijn 'coach' heb ik spelvorm 2 gespeeld, waarbij je de balans in je huidige leven gaat opmaken. Daarbij zag ik hoe mijn leven nu is en wat ik zou willen veranderen. Door de kaarten op tafel te leggen werd ik letterlijk met de neus op de feiten gedrukt. Bij het spelen van het spel kwamen verschillende emoties los. Daarnaast zag ik dat het leven niet alleen maar 'moeilijk' is, maar dat ik ook kwaliteiten heb. Om nog beter in te kunnen spelen op (toekomstige) veranderingen, ga ik ook nog andere spelvormen van het Levenskunstspel spelen. Sofie Loots Buiten je eigen kaders denkenHet kan heel zinvol om de persoon die je coacht uit te nodigen 'out of the box' te denken, bijvoorbeeld als hij of zij aan de ene kant tevreden is met de huidige manier van leven, maar daar soms ook een vaag gevoel van onbehagen over heeft. Als hulpmiddel gebruik ik daarbij de kaarten 'vragen met betrekking tot levensstijlen'. De gecoachte krijgt de opdracht enkele vragen te selecteren die hem of haar prikkelen, waar de aandacht bij blijft hangen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen wordt vaak heel snel duidelijk wat iemand meer of anders zou willen in zijn leven. Peter Gerrickens, auteur Balans in een gezinIn mijn werk als ambulant gezinshulpverlener werk ik veel met balansen. Zowel binnen het gezin waar ik mee werk als met de gezinsleden individueel. Het Levenskunstspel is een leuke en werkbare uitbreiding op het pakket dat ik aanbied. Het spel is goed te gebruiken tijdens de kennismaking (mensen leren kennen en de hulpvraag formuleren), maar ook als middel om mensen inzicht in hun eigen handelen en krachten te geven. Via het spel krijgen mensen de mogelijkheid iets aan de vaak verstoorde balans te doen. Marnix Molenaar www.tenderjeugdzorg.nl |